Antoneta Ionita: Declarația susținută în Parlament, azi 30.05.2017

„Dați o șansă programului „Masă la școală”!

Programul „Masă la școală” a fost introdus ca proiect pilot în 50 de unități școlare, pe baza propunerii legislative inițiate de PNL. Acesta permitea acordarea mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi la școală, în limita a 7lei/zi, care să înlocuiască programul „Laptele și cornul”, întrucât acesta din urmă nu satisfăcea nevoile ale copiilor.
În țara noastră, unul din zece copii din mediul rural merge la culcare flămând, dar se pare că acest lucru nu li s-a părut a avea o importanță majoră deputaților din coaliția majoritară de guvernare din comisia de Învățământ a Camerei Deputaților. Aceștia au respins în urmă cu o săptămână acest program, cu toate că această ar reduce cu siguranță abandonul o și ar oferi de lucru micilor producători locali, cei care procesează alimente.
Motivul invocat de aceștia pentru respingere este că nu avem infrastructura necesară și nu avem capacitatea de a asigura condițiile igienico-sanitare pentru servirea unei mese complexe.
Se pare că cei de la PSD și ALDE a bani pentru creșterile salariale, însă situația multor copii din România pentru care aceasta ar putea fi singura masă pe, se pare că nu-i impresionează deloc.
Mă întreb totuși, dacă nu era un proiect al PNL, care din start se subînțelege că trebuie picat, ce s-ar fi întâmplat cu acesta? Ce nu înțeleg actualii guvernanți este că toate aceste decizii care sunt luate și apoi anulate, afectează sistemul, însă în acest caz cel mai mult au de suferit copiii.
Deși acest program pilot este deja în derulare
în 50 de școli, în care se pare că a fost verificată infrastructura necesară și condițiile igienico-sanitare încă de anul trecut, s-a constatat că în jumătate din școli acesta nu este încă funcțional, din diverse motive, inclusiv politice.
Întrucât peste două zile este ziua de 1 iunie, Ziua Internațională a Copiilor, rog pe toți colegii parlamentari să facă un cadou copiilor, votând pentru adoptarea acestui proiect de lege „Masă la școală”, care va aduce cu siguranță bucurie în rândul multora dintre copiii României.

Distribuie pe Facebook