Antoneta Ioniță: Intrebare adresată dnei. Sorina Pintea, privind stadiul măsurilor adoptate necesare achiziționării de ambulanțe

Este cunoscut faptul că în Programul de guvernare al PSD , una din promisiunile ce vizau sistemul sanitar din România prevedea o ambulanță in fiecare comună.
La ora actuală, mai mult de jumatate din numărul de ambulanțe din țara noastră sunt vechi si ar trebui sa fie casate, iar folosirea lor pune oricând in pericol viața pacienților. Ca un exemplu, vă menționez că în județul Brăila parcul auto al SAJ s-a înnoit ultima oară in anul 2015 cu doar 2 masini si din cele 42 ambulante existente, doar 30 dintre ele sunt active, iar vechimea lor precum si a aparaturii existente lasă de dorit.
Având în vedere faptul că in octombrie 2017 a fost adoptată OUG nr.74 prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ( IGSU) era desemnat ca unitate de achizitii centralizata pentru achizitia de autospeciale/ambulante pentru Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare si Descarcerare (SMURD) din cadrul IGSU si pentru serviciile de ambulanță județene, doresc să îmi comunicați care este stadiul măsurilor adoptate necesare achiziționării de ambulanțe, care este numărul de ambulanțe achiziționate până in prezent si câte astfel de mașini vor fi distribuite in fiecare judet anul acesta.
Distribuie pe Facebook