Antoneta Ioniţă: Ne îndreptăm spre un dezastru, iar premierul nu spune nimic despre acest lucru

În ciuda prognozei pozitive a stării economiei româneşti prezentate, recent, de către premierul Mihai Tudose în Parlament, deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă vine cu un scenariu extrem de sumbru. Aceasta a afirmat că prim-ministrul a susţinut un discurs total nerealist în faţa parlamentarilor, în condiţiile în care Guvernul său propune măsuri care vor împinge ţara într-un colaps total. Ioniţă susţine că numai măsura scumpirii accizelor la carburanţi, precum şi cea a plăţii defalcate a TVA, sunt suficiente pentru a declanşa închiderea a mii de firme şi creşterea ratei şomajului.

Ne-am aşteptat la mai multă coerenţă din partea premierul Tudose şi nu mă refer la abilităţile lingvistice. Coerenţă şi pragmatism, viziune şi realism. Asta aşteaptă o ţară întreagă de la un Guvern care a aruncat sute de promisiuni electorale, dar care, astăzi, duce ţara spre dezastru. Scumpirea accizelor la carburanţi, dar şi contul TVA defalcat sunt doar două dintre măsurile care vor decapita mii de firme, iar zeci de mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, în condiţiile în care, din această toamnă vom avea scumpiri la alimentele de bază şi la servicii. Ne îndreptăm spre un dezastru, iar premierul nu spune nimic despre acest lucru, din contră, ne asigură că nu vor fi influenţate preţurile la raft. Cert, trăim în lumi diferite! Cetăţenii într-o lume a nesiguranţei zilei de mâine şi coaliţia de guvernare într-o lume a stabilităţii şi a prosperităţii”, a declarat Ioniţă dezamăgită.

Precizăm că premierul Mihai Tudose a venit în Parlament, la invitaţia PNL, pentru a prezenta un raport privind starea economiei româneşti şi a explicat că România va depăşi gradul de creştere economică asumat în programul de guvernare. Pe scurt, prim-ministrul a subliniat că se asumase o creştere de 5,2%, dar aceasta va fi mai mare şi anume de 5,8%.

Distribuie pe Facebook