Comunicat de presă

PSD, mereu dispus să vândă țara Rusiei!

Partidul Social-Democrat își arată limitele de fiecare dată când este încolțit și atunci când i se spune adevărul în față. Pesediștii recurg la insulte pentru că după 20 de ani de guvernat țara nu mai au ce să spună ca să se apere.
Social-democrații își neagă propriul trecut și demonstrează că au o memorie scurtă. Minciunile pe care le respiră tot timpul îi împiedică să vadă un adevăr durerors – PSD a fost întotdeauna un partid cu o orientare pro-Rusia, indiferent cine s-a aflat la conducerea partidului.
Chiar dacă domnul Mihai Tudose recurge la insulte, ne păstrăm bunul-simț și îi prezentăm toate argumentele care devoalează orientarea rusească a PSD-ului.
1. Ion Iliescu, președinte PSD între 1990 și 1992, apoi între 1997 și 2000, a fost cel care la Revoluția din 1989 a cerut Moscovei să trimită militari pe teritoriul României, deoarece îi era teamă că va pierde puterea. Acesta a solicitat Ambasadei URSS la București sprijinul armatei, dar din fericire pentru viitorul acestei țări, Moscova a refuzat intervenția.
Un singur lucru trebuie să înțelegem din acest gest – Ion Iliescu era dispus să-și vândă țara pentru a fi numit președinte. Ion Iliescu s-a gândit să-și atace propriul popor pentru a ajunge la putere. Tot Ion Iliescu a fost și cel care a chemat minerii în București, atunci când studenții au ieșit în stradă și i-au cerut demisia deoarece era un reprezentant al comunismului.
Pentru aceste fapte mărețe, Iliescu a fost recompensat de PSD cu funcția de președinte de onoare al partidului, încă din 2006. Numai că onoarea și PSD sunt antonime.
2. Guvernarea Năstase, din perioada 2000-2004, a fost construită pe model rusesc, având la bază oligarhii care și-au croit acces la bugetul statului. În prezent, procurorii anticorupție scot la iveală dosarele unor baroni din perioada lui Năstase, care și-au ridicat imperii în urma unor afaceri colosale cu statul. Singura intenție a lui Năstase a fost aceea de a pune stăpânire pe toate instituțiile statului și, în 2004, s-a visat președinte al României.
După mulți ani în care a condus țara, Năstase ne-a spus, în 2015, că Uniunea Europeană „a expirat” și ar trebui să ne îndreptăm atenția spre Rusia și China, țări puternic marcate de comunism.
3. Ajungem la guvernarea lui Victor Ponta, președinte PSD între2010 și 2015. Poate că cel mai răsunător scandal al Guvernului Ponta este cel cu dosarul Rompetrol-Kaz Munay Gas, unde atât Adrian Năstase, cât și Victor Ponta au jucat un rol esențial. Năstase a șters cu buretele o datorie de 600 de milioane de dolari a Rompetrol, iar Ponta a facilitat întelegerea dintre Rompetrol și Kaz Munay Gas, deși statul român nu-și recuperase datoriile. După vânzare, Kaz Munay Gas n-a mai dat niciodată bani statului român, iar astfel România a pierdut 600 de milioane de dolari.
Pe lângă această hoție istorică, Kaz Munay Gas este o companie din Kazakhstan cu puternice orientări rusești. Moscova este cea care controlează resursele din Kazkhstan.
La toate acestea se mai adaugă și numeroasele vizite pe care le-a făcut Victor Ponta în Turcia. Fostul premier s-a lăudat inclusiv cu faptul că ar fi un apropiat al președintelui turc Recep Erdogan, un prieten al lui Vladimir Putin.
Ponta a mai fost și un apropiat al comunismului chinez, încercând de multe ori să ofere Chinei pe tavă toate interesele economice ale României. Fostul președinte PSD a pregătit terenul ca să vândă Chinei importante companii românești. Micul comunist s-a orientat doar către puterea roșie din Asia, ignorând Vestul Europei.
4. Mircea Geoană, președinte PSD între 2005 și 2010, a făcut o vizită la Moscova, în 2009, înainte de a-și depune candidatura pentru funcția de președinte al României.
Dacă toate aceste argumente nu-i demonstrează domnului Tudose orientarea pro-rusă a PSD-ului, atunci nu putem decât să constatăm cu regret că are o memorie scurtă. Totodată, observăm că trăiește într-o lume paralelă, dacă a ajuns să spună că PSD „a băgat România în UE”. Domnule Tudose, evenimentul de aderare a României la Uniunea Europeană s-a întâmplat în 2007, în timpul unei guvernări PNL.
Îi recomandăm domnului Tudose să coboare cu picioarele pe pământ și să nu mai trăiască în filmele sale de comedie. Probabil a fost orbit de putere și nu mai are măsura realității. PSD este un partid comunist, care întotdeauna a stat în preajma Rusiei și a încercat să-și îndrepte atenția spre Moscova.
PSD nu poate urma un parcurs european atât timp cât este moștenitorul comunismului românesc și rămâne sluga puterii rusești.
Dacă Mihai Tudose nu este convins de orientarea pro-rusă a partidului din care face parte, atunci suntem dispuși, ca în zilele următoare, să facem publice afacerile sale și ale prietenilor săi. Vom scoate la lumină și faptul că anumiți lideri PSD, din zona de energie, și-au construit o rețea de interese cu Rusia și partenerii săi.

Biroul de presă, PNL Brăila

Distribuie pe Facebook