Alexandru Dănăilă: Dacă tot trăim într-un oraş murdar, măcar să plătim mai puţin la taxa de salubritate!

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, declară că el şi colegii săi de partid doresc să întocmească o petiţie pe tema reducerii taxei de salubritate şi să strângă semnături de la cât mai mulţi cetăţeni, pentru că au constatat că demersurile lor din cadrul Consiliului Local Municipal, pe tema amintită, sunt blocate sistematic de majoritatea PSD – ALDE – PND.

Dacă se vor strânge multe semnături în susţinerea acestei petiţii, primarul şi consilierii PSD vor înţelege că brăilenii sunt extrem de nemulţumiţi că sunt puşi să plătească în continuare o amendă/taxa de mediu care nu se mai aplică: “Am ajuns la concluzia că nu avem nicio şansă în CLM să rezolvăm această chestiune şi va trebui să mergem către cetăţeni. Asta este motivul pentru care ne ducem către cetăţeni şi când presiunea va fi atât de mare din partea populaţiei, poate şi domnul primar va înţelege că este corect şi normal să reducă aceasta taxa.

Dacă s-ar fi aplicat prevederile caietului de sarcini cu privire la serviciul de salubrizare şi ale regulamentului cadru, astăzi, operatorii ar fi fost obligaţi să colecteze selectiv deşeurile din municipiu. Colectarea selectivă a deşeurilor din municipiu implica nişte sume de bani rezultate în urma valorificării acelor deşeuri şi atunci la groapa de gunoi duci mai puţin. La groapa astăzi se duc cantităţi de gunoi în creştere! Dacă am duce mai puţin gunoi, atunci operatorul ar plăti mai puţin şi atunci taxa ar putea să scadă din nou. Dar toate aceste chestiuni nu sunt puse în aplicare de domnul primar.

Mai mult decât atât, operatorii nu sunt sancţionaţi. Nu sunt sancţionaţi acei operatori de salubrizare care merg cu maşini din timpul celui de-al doilea Război Mondial pe stradă şi strâng gunoiul. Nu este posibil! Nu la nivelul acesta ne aşteptam să fie un serviciu pe care îl plătim cu 11 lei/lună/persoană. Este o taxă foarte mare, în raport cu ce se întâmplă. Nu este colectat gunoiul menajer de la populaţie; de gunoiul stradal nu mai vorbesc, că se mătură şi se ridică praful în urmă şi la următoarea ploaie se aşează praful şi se face noroi. Deci nu se întâmplă nimic, este o muncă în zadar, doar ca să vedem că am avut patru oameni pe stradă, să îi pontăm şi să îşi ia banii firmele respective. Nu am nimic împotriva nimănui, să îşi ia toată lumea bani, dar să facă ceva şi să simţim şi noi! Despre asta vorbim, asta este motivul pentru care această acţiune a noastră va continua”.

Dănăilă: sunt curios ce se va întâmpla cu milionul de euro pe care Primăria îl va încasa din taxa de salubritate, până la finele anului şi cum vor fi folosiţi aceşti bani.

“Dacă nu, măcar să plătim mai puţin (pentru taxa salubritate – n.r.), că ne-am obişnuit cu toţii să trăim într-un oraş care nu este curat!”.

Distribuie pe Facebook