DANAILA: NU TREBUIE SA EXISTE PRESIUNE, AMENINTARI, SANTAJ IN CJ BRAILA SI IN ADMINISTRATIE, IN GENERAL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca a discutat cu presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) si a fost asigurat ca social-democratii vor aproba la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean proiectul privind finantarea unei investitii in comuna Salcia Tudor, ce a fost respins la sedinta  anterioara. Chiriac nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca PSD-ul a votat impotriva acelei finantari pentru Salcia Tudor (comuna condusa de un primar liberal) drept pedeapsa pentru faptul ca alesii PNL au facut sa pice un alt proiect, ce viza insusirea inventarului actualizat al domeniului public.

Danaila este insa convins ca la sedinta urmatoare a CJ Braila, se va repune in discutie proiectul, iar Salcia Tudor va primi finantarea: “Din discutiile pe care le-am purtat cu domnul Chiriac a inteles, in final, ca blocarea investitiilor in judet nu este o solutie pentru a determina sau a forta anumiti consilieri sa voteze intr-un anumit fel. La prima sedinta ordinara a CJ Braila, pe ordinea de zi va fi introdus si proiectul de la Salcia Tudor. Pentru ca este o investitie care trebuie facuta, la fel cum sunt toate investitiile pe care Consiliul Judetean le sprijina in acest judet. Eu zic ca nu vor mai fi probleme la momentul asta. Cred ca lucrurile au fost clarificate.

Sunt probleme acolo, constructorul asteapta banii, iar domnul primar incearca sa il determine pe constructorul respectiv sa nu inchida santierul, ca despre asta era vorba”.

Intrebat daca nu i se pare ca este o comportare copilareasca ceea ce se intampla in CJ cand consilierii isi pica unii, altora, proiectele, drept pedeapsa pentru un vot dat anterior, Danaila a comentat: “Nu pot sa ma pronunt, ca eu sunt cel mai tanar din CJ, nu stiu daca e cineva mai tanar ca mine, deci imi este greu sa discut in termenii astia. Eu discut in termeni de oportunitate si ce ar trebui sa facem in CJ si in primul rand, in administratie. Nu trebuie sa existe presiune, amenintari, santaj si asa mai departe. I-am transmis chestiunea asta domnului Chiriac si cred ca a inteles pana la momentul asta”.

Chiriac: «Eu îmi cer scuze personal faţă de locuitorii din Salcia Tudor şi faţă de domnul primar»

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac,  a afirmat că regretă faptul că a trebuit să se ajungă la respingerea unui proiect investiţional la nivelul judeţului, în contextul în care consilierii PNL au ajuns să profite de punctele de pe ordinea de zi a CJ care au nevoie de două treimi din voturi pentru a fi adoptate.

“Da, recunosc, atunci a fost un vot politic. Întotdeauna în Consiliul Judeţean va fi un vot politic, care va avea consecinţe asupra modului de aplicare în administraţie. Nu suntem aleşi de oameni pe criterii administrative, ci politice. Am zis de fiecare dată că nu suntem la mâna opoziţiei şi dacă vrem, deşi nu ne dorim lucrul acesta, putem să avem un vot de blam. De aceea l-am şi dat. Proiectul legat de Salcia Tudor a fost primul punct de acest gen de pe ordinea de zi. Oricum, nu era în intenţia mea să nu le trec pe toate, am vrut doar să demonstrăm PNL-ului că nu fac ei legea şi că deocamdată suntem noi la putere. Când o să fie ei la putere, atunci vor lua ei deciziile respective. Dar nu mi se pare în regulă ce s-a întâmplat. O să reglăm şi această situaţie. Eu îmi cer scuze, personal, faţă de locuitorii din Salcia Tudor şi faţă de domnul primar. I-am promis cu fermitate că în şedinţa ordinară din 17 iulie, primul proiect legat de asocieri va fi cel de la Salcia Tudor”, a afirmat la rândul său Chiriac.

Distribuie pe Facebook