La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!

Zilele acestea am fost cuprinși de bucuria sărbătoririi revenirii frumoasei Bucovine la plai românesc (28 noiembrie 1918), iar acum ne bucuram de Marea Unire de la 1918, corolarul dorit de înaintașii noștri de-a lungul multor generații.
Nu putem uita pasul făcut, cu câteva luni mai devreme, de bogata Basarabie, în 27 martie 1918, când și acest teritoriul străbun s-a întors la sânul patriei.
Chiar dacă vremurile erau vitrege (cu pierderile cauzate de primul război mondial, luptele duse de brava noastră armată în anii 1916-1918), ideea reîntregirii teritoriale era mai presus de orice.
La 1 Decembrie, la Alba Iulia, toți delegații prezenți din Transilvania, dar și din celelalte provincii care tocmai scăpaseră de jugul stăpânirilor străine, într-un glas, au spus că se unesc cu România!
Ca liberal nu pot să uit rolul extrem de important jucat de Ion I. C. Brătianu, președinte al PNL, alături de alți oameni politici marcanți în procesul Marii Uniri, figura centrală fiind Regele Ferdinand I „Întregitorul”.
Atunci, în acele vremuri de înaltă trăire românească, prin sacrificiile înaintașilor, noi am primit moștenire o bogăție neprețuită: România cea Mare !
La mulți ani, brăileni!
La mulți ani, români!
La mulți ani, România!

Distribuie pe Facebook