Primii pași concreți pentru deblocarea situației de la Spitalul de cardiologie și pediatrie

Consilierul județean Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila, a continuat în această săptămână demersurile pentru demararea procedurilor de preluare de către Consiliul Județean (CJ) Brăila a noii construcții, în care urmează să funcționeze secțiile de cardiologie și pediatrie. Alexandru Dănăilă s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, cu directori și specialiști din instituție, precum și cu reprezentanții ai ISU și DSP și au discutat atât despre posibilitățile concrete de a debloca situația, care trenează de mai bine de doi ani, cât și pentru a stabili ce trebuie făcut pentru obținerea avizelor necesare funcționării.

O echipă formată din reprezentanți ai CJ, ISU, DSP, dar și ai constructorului care a executat lucrarea, a mers pe teren, la fața locului și a tras concluzii referitoare la pașii care trebuie făcuți, astfel ca avizele să fie obținute conform legislației în vigoare. În acest moment, clădirea este finalizată, mai puțin accesul către corpul principal al Spitalului Județean.

”Săptămâna viitoare, com avea consultări și cu avocații care reprezintă consiliul județean în acest litigiu. Rămân la părerea mea că această clădire poate fi preluată de la constructor, finalizată și dată în folosință, indiferent ce diferende există cu firma Vamed. Construcția trebuie preluată, clarificată posesia și apoi să funcționeze, urmând ca toate neînțelegerile să fie rezolvate în paralel. Nu se poate ca, din cauza unui litigiu, brăilenii să nu poată beneficia de condiții moderne de spitalizare și de aparatura care există la spital, dar este neutilizată. Eu cred că este posibilă o înțelegere amiabilă cu Vamed, câștigătorul licitației, astfel încât consiliul să preia clădirea. Sper într-o înțelegere amiabilă, dacă nu, putem apela la instanță, pentru a vedea cine are dreptate. Urmează ca situația să fie expertizată și să se ajungă la niște concluzii, indiferent dacă acest lucru va presupune sau nu inclusiv decizii judecătorești. Între timp, însă, spitalul trebuie să funcționeze”, este de părere Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL va participa săptămâna viitoare la întâlnirea cu reprezentanții casei de avocatură și speră ca președintele CJ, Francisk Chiriac, va desemna o comisie care să demareze preluarea efectivă a clădirii.

Distribuie pe Facebook