VARGA: NU MI SE PARE CORECT CA O FEMEIE DE SERVICIU SA AIBA ACELASI SALARIU CA UN MEDIC REZIDENT

“Nimeni nu spune ca nu sunt salarii mici, e corect, e firesc si se impunea ca aceste salarii sa fie majorate. Dar vreau sa va spun ca nu mi se pare nici corect ca o femeie de serviciu – care are atributiuni si munceste si ea destul de mult – sa aiba acelasi salariu ca un medic rezident sau ca un inginer care este in anul II de stagiu. Nu este corect! Deci mi se pare o chestiune care… cum sa spun, e de la cer, la pamant. Ca sa fii medic, faci facultate 6 ani de zile, esti rezident inca 2 ani, mai faci specializare inca 3 si iata, s-au facut 11 ani.

De ce nu raman medicii (in tara – n.r.)?

Am citit in presa care sunt salariile la unele institutii ale statului, pentru o femeie de serviciu. Ii dau dreptate celei care a sesizat acest aspect.

Probleme am avut si cu educatia de ani de zile. Scolile profesionale au disparut. Nu exista un meserias, nu mai exista un pantofar, nu mai gasesti un croitor, nu mai gasesti un sudor… Nu exista tractoristi! Tractoarele sunt acum de 50.000, de 70.000, de 100.000 euro, te urci intr-un tractor, il conduci, ai toate conditiile; dar trebuie sa ai o specializare.

Nu toata lumea trebuie sa termine o facultate, nu este obligatoriu. Si asa sunt destui someri care au cate 2 diplome de licenta si 10 masterate. Toata lumea are masterate

O degringolada la salarii!”.

Amintim ca dupa majorarile salariale aprobate recent de CJ Braila, in cazul femeilor de serviciu, la capitolul salarii, in top este cea de la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”, care are un salariu de baza de 2186 lei. Pe locul II se afla femeia de serviciu de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), cu un salariu de baza de 2119 lei. Pe locul III se situeaza femeia de serviciu de la Directia Judeteana  de Evidenta a  Persoanelor, care are un salariu de baza de 2074 lei, iar pe locul IV, femeia de serviciu de la CJ, cu un salariu de 2030 lei.

Distribuie pe Facebook