Vasile Varga: I-am adresat o interpelare domnului Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, avand ca obiect al interpelarii “Situația punerii în aplicare a Legii privind diminuarea risipei alimentare,nr. 217/2016.

„Stimate domnule Ministru,
În 17 noiembrie 2016, a fost adoptată Legea privind diminuarea risipei alimentare nr. 217/2016. Aceasta reprezintă o lege foarte mult așteptată de societatea românească, atât de către producători și de comercianți cât și de către publicul larg consumator. Votul unanim dat atunci de către deputați a reprezentat semnalul că există dorința de a se rezolva cât mai mult problema risipei alimentare. În 6 (șase) luni de la promulgare trebuiau să fie elaborate, de către guvern, normele metodologice pentru punerea în aplicare a nr. Legii nr. 217/2016. Abia în 12 mai a.c. a fost elaborat un proiect de hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, acesta urmând să fie supus dezbaterii publice, însă zilele trecute ați declarat că se ia în calcul varianta prorogării legii, astfel încât să se facă „un act normativ care să poată să fie aplicat în România și să poată să aibă rezultatele scontate.”
Stimate domnule Ministru, având în vedere cele menționate, vă solicit să îmi precizați care sunt modificările pe care le aveți în vedere”

Distribuie pe Facebook