Victor Doagă, un gospodar pentru Primăria Viziru

  Victor Doagă candidează la alegerile anticipate din 11 iunie pentru a redeveni primar • el a condus destinele comunei timp de 14 ani şi a avut realizări remarcabile • cea mai importantă realizare rămâne introducerea în comună a apei şi canalizării • după ce a constatat că în comună lucrurile nu merg cum trebuie în momentul de faţă, Victor Doagă a decis să se implice din nou şi să candideze din partea Partidului Naţional Liberal

Pe Victor Doagă îl cunoaşte mai toată suflarea din Viziru. Dar e şi greu să nu-l cunoşti pe cel care a condus comuna timp de 14 ani. Iar oamenii şi-l amintesc, dincolo de realizările lui, ca pe un primar omenos, deschis, săritor. De câte ori pot să ajut un om, simt cum îmi creşte inima. M-am tot gândit şi am ajuns la concluzia că pentru asta trăiesc, să fac bine, să întind o mână, ori de câte ori se poate, oricui are nevoie. Iar cei care mă cunosc ştiu că aşa am fost toată viaţa, că nu mă laud şi nu spun vorbe goale, mărturiseşte Victor Doagă.

Viaţa lui Victor Doagă s-a legat mereu de locul în care s-a născut: Viziru. Aici a venit pe lume, într-o familie de oameni gospodari, Ioana şi Gheorghe, de la care a învăţat credinţa, respectul faţă de muncă, cinstea. La nici 22 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri absolvenţi de şcoală de maiştri mecanici, iar la 25 de ani, era deja şeful Secţiei de Mecanizare din Viziru. Muncitor şi tenace, a fost remarcat pentru priceperea şi seriozitatea lui şi a ajuns să conducă Centrul de reparaţii capitale tractoare de la Viziru, care asigura activitatea de reparaţii pentru toate tractoarele din judeţul Brăila.

Victor Doagă consideră că aici, la Viziru, i s-au petrecut cele mai bune lucruri din viaţa sa, pentru că aici i s-au născut cei trei băieţi, care au ales să rămână şi ei în comună. Şi tot la Viziru, Victor Doagă îşi joacă şi rolul de bunic preocupat de viitorul celor trei nepoţi, doi băieţi şi o fată, toţi aflaţi pe băncile şcolii din localitate. “Sufletul meu e aici, în Viziru, unde se odihnesc strămoşii şi părinţii mei, un loc cu oameni buni şi gospodari, între care mă simt bine şi pentru care vreau să fac lucruri trainice şi frumoase. Nu-mi imaginez viaţa în alt colţ de lume”, spune candidatul Partidului Naţional Liberal.

“ Primul lucru pe care l-aş face ar fi să reiau dialogul cu oamenii şi să aduc  gaze în comună”

Victor Doagă a fost primarul comunei Viziru de la Revoluţie până în anul 2000 şi a avut un nou mandat, din 2004 până în 2008. Apoi s-a retras şi s-a gândit că, poate, alţii or să facă mai multe decât a făcut el. Acum, când se uită la ce se întâmplă în comună, simte că nu mai poate sta deoparte şi a decis să candideze, să revină la primărie.

Viceprimarul Gheorghe Untaru, liberal şi el, abia aşteaptă să facă echipă împreună, pentru proiectele comunei, pentru binele oamenilor. Victor Doagă este convins că ceea ce lipseşte cel mai mult acum este dialogul cu cetăţenii, pe care el îi obişnuise să găsească mereu deschisă uşa primarului. “Primul lucru pe care l-aş face ar fi să reiau dialogul cu oamenii. Şi aş vrea să renovez primăria, care este lăsată acum într-o paragină de nedescris. Nu pot să stau în mizerie. Dacă eşti gospodar la tine în curte, la tine acasă, eşti gospodar şi la primărie. Oamenii trebuie să simtă că sunt respectaţi, să vină cu drag la Primărie, să găsească deschidere de la cei care lucrează aici, dar şi un loc curat şi primitor”, consideră Victor Doagă.

Nu este singurul lucru pe care candidatul liberal şi l-a propus pentru un nou mandat. Cel mai important proiect este legat de ceea ce locuitorii din Viziru îşi doresc cel mai mult: introducerea gazelor naturale. De altfel, Victor Doagă demarase discuţii avansate, la finalul mandatului său, cu distribuitorul de gaze, pentru o investiţie comună Chiscani–Unirea–Lanurile –Viziru –Însurăţei –Bărăganu. Cel care i-a urmat la primărie a abandonat, însă, proiectul şi în Viziru nu există nici azi gaze. Voi relua discuţia şi, cât de curând, vom găti la aragaz, vom avea căldură şi apă caldă de la centralele pe gaze. Proiectul acesta va schimba viaţa omenilor, va aduce un alt confort. Aşa cum am reuşit cu apa, am să reuşesc şi cu gazele, sunt sigur! Şi cred că putem găsi bani europeni pentru o asemenea investiţie. Unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus este să îi determin pe tinerii noştri să nu mai plece din comună. Cei care s-au risipit prin lume, să revină acasă. Mă gândesc că investiţia în reţeaua de gaze o să-i convingă pe tineri să se întoarcă, mai ales că am în intenţie să inventariez pământurile rămase în rezerva primăriei şi să le pun la dispoziţie pentru a-şi construi locuinţe. Pentru ei şi pentru toate familiile tinere care au copii, trebuie renovate grădiniţele din Lanurile şi Viziru şi modernizate şcolile, spune Victor Doagă, care şi-a propus ca, în câţiva ani, şcolile şi grădiniţele din comună să fie dotate cu panouri fotovoltaice, care să asigure căldură şi apă caldă la costuri minime.

Ce a realizat Victor Doagă

Lui Victor Doagă îi place să spună că a  reuşit să facă ceva pentru comunitate, chiar şi când bugetul primăriei a fost aproape gol, şi că a plecat din primărie cu capul sus, după 14 ani. De numele lui se leagă importante realizări în comuna Viziru, pe timpul mandatelor sale:

 • introducerea apei şi a canalizării în comună, în mandatul 2004-2008;
 • introducerea curentului electric în întreaga comună;
 • modernizarea grădiniţelor din Lanurile şi Viziru;
 • construcţia unei săli de sport la Viziru;
 • achiziţionrea unei maşini de pompieri, pentru intervenţii imediate;
 • achiziţionarea unui autogreder, care a permis deszăpezirea străzilor din comună, în perioada iernii, la costuri minime;
 • renovarea şi modernizarea Primăriei Viziru;
 • asfaltare de drumuri în Lanurile;
 • amenajarea unei case de oaspeţi, pentru specialiştii din comună;
 • modernizarea târgului săptămânal, unul dintre cele mai curate din judeţ, care permite producătorilor de carne şi lactate să-şi vândă marfa în condiţii sigure şi civilizate;
 • a oferit tinerilor, din fondul de rezervă al Primăriei Viziru, 40 de locuri pentru case, în Lanurile, şi 10 locuri la Viziru;
 • a dat pământul înapoi proprietarilor de drept, care s–au putut bucura de moştenirea de la înaintaşi, dar şi de roadele recoltelor.

Castelului Conţilor de Roma, introdus în circuitul turistic

Candidatul PNL la Primăria Viziru, Victor Doagă, are un proiect pe care ar vrea să îl pună în practică cât de curînd: reabilitarea Castelului Conţilor de Roma, monument istoric de clasa B, aflat pe raza comunei Viziru. Investiţia s-ar putea realiza printr-un proiect european, realizat în colaborare cu Ministerul Agriculturii, care foloseşte în prezent o parte din castel, ca sediu al APIA Brăila. în plus, spune Victor Doagă, cele 1,2 ha de teren de lângă castel se pot amenaja astfel încât brăilenii, şi nu numai ei, să îşi poată petrece aici timpul liber. Asta poate însemna locuri de muncă şi venituri pentru comunitate, după ce parcul şi monumentul vor fi introduse în circuitul turistic.

Distribuie pe Facebook