Cum arată noua conducere a PNL

Liberalii şi-au ales, duminică, în cadrul Consiliului Naţional, cei 16 vicepreşedinţi, opt pe domenii de specialitate şi opt pe regiuni de dezvoltare.

Au fost aleşi: Vlad Nistor – vicepreşedinte pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională; Dan Leoreanu, – vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională; Ben-Oni Ardelean – vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti; Florin Cîţu – vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială.

Sulfina Barbu a fost aleasă vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială.

Dan Motreanu a fost ales vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi; Adrian Oroş – vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură; Virgil Guran – vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională.

Pentru regiunea Nord-Est a fost ales vicepreşedinte Ioan Bălan, pentru Sud-Est – Victor Paul Dobre, pentru Sud Muntenia – Răducu Filipescu, pentru Sud-Vest Oltenia – Gigel Ştirbu, pentru Vest – Gheorghe Falcă, pentru Nord-Vest – Lucian Bode, pentru Centru – Florin Roman, iar pentru Bucureşti-Ilfov – Marian Petrache.

De asemenea, liberalii şi-au ales cei patru prim-vicepreşedinţi.

Secretarul general a fost propus de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Robert Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi.

Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă – cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale – cu 1.329 de voturi.

Distribuie pe Facebook