Ludovic Orban: Am avertizat că în Legea bugetului de stat nu sunt prevăzuți banii pentru salarii pentru mai multe instituții publice decât până în luna septembrie

Ludovic Orban, președintele PNL:
• Am avertizat că în Legea bugetului de stat nu sunt prevăzuți banii pentru salarii pentru mai multe instituții publice decât până în luna septembrie. Am fost contrazis vehement de premier și ministrul Finanțelor, dar iată că astăzi se arată adevărul, și anume un minister anunță că nu mai are bani pentru plata salariilor.
Guvernul a încălcat grav legea, și anume nu a prezentat raportul privind situația economică și bugetară, care ar fi trebuit publicat până la sfârșitul lunii iulie. Rectificarea bugetară va fi negativă, oricâtă demagogie populistă și electoralistă se va regăsi în gura celor de la PSD-ALDE realitatea economică este cu totul alta.
Mesaj către Guvern: Nu încercați să mistificați datele economice și să faceți o rectificare pozitivă! Altfel, vom solicita comisie de anchetă

• PSD se comportă cu reflexe bolșevice! Folosește instituțiile statului pentru a-i reduce la tăcere pe cei care i se opun.

Primul caz este cel al vicepreședintelui PNL, Florin Cîțu, împotriva căruia ASF la comandă politică declanșează o anchetă. ASF nu a declanșat anchetă împotriva premierului Tudose care a incitat împotriva băncilor, o declarație cu mult mai gravă.

Al doilea caz este cel al vicepreședintelui PNL, Florin Roman. Majoritatea PSD-ALDE a împiedicat PNL să-l valideze în funcția de președinte al Comisiei de administrație din Camera Deputaților. Este poziția PNL în virtutea ponderii parlamentare obținută prin votul românilor și a protocolului semnat de toți liderii de grup.

Reprezită o reacție de reprimare și de încercare de intimidare după ce a fost vorbitor ieri la Ora Guvernului. Nu ne lăsăm intimidați și nu acceptăm ca PSD-ALDE să decidă ce reprezentant al PNL să ocupe pozițiile de conducere de la nivelul Parlamentului care ne revin

Distribuie pe Facebook