Nu lupți singur! Nu renunțăm!

4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

În fiecare an, data de 4 februarie reprezintă Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, maladie ce sta stă la baza principalelor cauze de deces în întreaga lume. Din 2015, potrivit Legii 274/2015, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este marcată și în România.

Conform datelor oficiale, peste 8 milioane de persoane sunt ucise în fiecare an de această boală. Indiferent că sunt femei sau bărbați, tineri sau vârstnici, cancerul nu iartă, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial.

Anual, peste 12 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer, România deținând un record trist:  locul 1 în Uniunea Europeană la capitolul mortalitatea prin cancer de col uterin, motivul constituindu-l depistarea tardivă a maladiei.

În calitate de medic și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consider că este datoria fiecăruia dintre noi să transmitem atât un semnal de alarmă autorităților ce gestionează sănătatea românilor, cât și un mesaj de susținere către bolnavii ce suferă de această cumplită boală. În acest sens, vă invit să luați parte în dată de 2 februarie, la ora 17.00, în sala de conferințe a Restaurantului Regal Events Ballroom, la o dezbatere cu tema „ Nu lupți singur! Nu renunțăm!”. Vor fi invitați medici din specialitățile oncologie, chirurgie generală , medicină de familie și psihologi.

„ Nu lupți singur! Nu renunțăm!” este parte din campania universală de luptă împotriva cancerului, o dezbatere ce are scopul de a conștientiza problemele grave pe care le generează această maladie.

Vă așteptăm cu drag!

Deputat PNL Antoneta Ioniță

Distribuie pe Facebook