Alexandru Dănăilă: “Eco” pune firmele cu care are contract să plătească în avans ridicarea gunoiului

Liberalii brăileni au atacat în termeni duri operatorul de salubritate din subordinea municipalităţii, “Eco” SA, pe care îl acuză că nu respectă termenii contractelor încheiate cu agenţii economici. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit semnale de la firme din Brăila care se plâng că au contract cu “Eco”, dar nu li se ridică la timp deşeurile. Când au dat telefon să reclame acest aspect, li s-ar fi spus că trebuie să plătească facturile în avans, pentru că Eco nu are bani să presteze serviciile. Chiar şi după ce au plătit în avans, firmele respective au avut surpriza să constate că tot nu vine nicio maşină să le ia deşeurile din curte. “Au dat telefon şi au întrebat de ce nu li se ia gunoiul, iar cei de la Eco le-au zis că trebuie să mai aştepte câteva zile, până când se strâng mai mulţi agenţi economici, pentru ca maşina să facă un traseu pentru toată lumea. Asta se întâmplă la o societate care a primit de la Primărie 2 milioane de euro pentru investiţii şi pentru plata datoriilor. Este o bătaie de joc!”, a declarat Dănăilă.

Conducerea “Eco” SA recunoaşte că au fost întârzieri la ridicarea deşeurilor de la agenţii economici, însă afirmă că între timp lucrurile s-au reglat. “E adevărat, de ce să nu recunoaştem, că au fost nişte întârzieri, acum vreo trei săptămâni, din cauză că ni s-au defectat două autospeciale şi nu am mai făcut faţă volumului de muncă. Dar între timp maşinile au fost reparate şi situaţia a intrat în normal. Agenţii economici care au fost nemulţumiţi au reziliat contractul cu noi şi s-au îndreptat către alte firme de salubrizare. Între timp, alţi agenţi economici au venit la noi, de la alte firme, dovadă că nici serviciile noastre nu sunt chiar aşa deficitare cum spun unii…”, afirmă Alexandru Micu, directorul “Eco” SA. Acesta spune că toate problemele se vor rezolva după ce societatea va beneficia efectiv de pe urma banilor primiţi de la Primărie. Astfel, potrivit lui Micu, din cele două milioane de euro urmează să se achiziţioneze, într-o primă fază, două autospeciale autocompactoare de mare capacitate, o automăturătoare, o autospecială pentru măturat stradal, un tractor, o remorcă, un încărcător frontal, o perie frontală şi câteva sute de containere metalice.

“Nu s-au mai făcut astfel de investiţii de 40 de ani în salubrizare, la Brăila. Cu ajutorul acestor utilaje noi, activitatea noastră se va îmbunătăţi radical”, afirmă directorul Micu.

Sursa: Obiectivbr.ro

Distribuie pe Facebook