Antoneta Ionita: 25 noiembrie ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor

In fiecare an in data de 25 noiembrie este marcata pe plan mondial “Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor”. Violenta asupra femeilor este una dintre cele mai raspandite incalcari ale drepturilor omului din lume. O femeie din 4 este victima a violentei domestice la un moment dat in viata, constituind o problema stringenta, intrucat sunt afectate drepturile fundamentale de baza ale femeilor, precum demnitatea, accesul la justitie si egalitatea de sanse intre femei si barbati. Impactul violentei impotriva femeilor se rasfrange asupra familiilor, comunitatii si societatii in ansamblu.
Acesta este motivul pentru care, in calitate de deputat , am organizat o dezbatere publica avand drept tema: “Stop violentei impotriva femeilor”, dezbatere la care au participat: medici, psihologi,avocati, profesori si reprezentanti ai societatii civile. In cadrul dezbaterii au fost abordate diverse subiecte , toate avand in centrul discutiilor modalitatile prin care se poate stopa acest fenomen ingrijorator pentru societatea zilelor noastre.
Esentiale sunt campanile de informare, de constientizare, prin care femeile trebuie sa stie ca nu sunt singure si ca exista solutii. Violenta nu este niciodata solutia, iar tacerea nu trebuie incurajata.
Combaterea violentei impotriva femeilor trebuie sa se afle in centrul valorilor ocrotite de autoritatile romane si se impune ca toti alesii locali sa faca din aceasta lupta un angajament personal, intrucat cu cat suntem mai multi, cu atat vom putea schimba starea actuala a lucrurilor.
Le multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au participat la aceasta dezbatere!

Distribuie pe Facebook