Antoneta Ionita: Ca medic si membru al comisiei de sănătate din Camera Deputaților, mă preocupă foarte mult starea de sănătate a populației.

Acesta este motivul pentru care astăzi am adresat o întrebare în scris ministrului sănătății.
Este cunoscut faptul că tot mai mulți medici oncologi și pacienți diagnosticați cu cancer fac apeluri disperate în legătură cu lipsa de medicamente. O serie întreagă de medicamente oncologice, inclusiv cele necesare tratamentului copiilor bolnavi de leucemie NU se mai găsesc în spitale. Acest lucru se întâmplă de prea mult timp, iar în loc de soluții am văzut doar „meciuri” între minister si spitale: reprezentanții ministerului încercau să dea vina pe directorii de spitale, în timp ce acești manageri căutau rezolvări la Ministerul Sănătății. Din toată această încercare de pasare a responsabilități, pacienții sunt cei care au de suferit, pentru că lipsa de soluții și indiferența totală a autorităților nu compensează nevoia vitală de medicamente oncologice.
Pe această cale am solicitat domnului ministru Florian Bodog să ia măsuri urgente pentru rezolvarea crizei citostaticelor.

Distribuie pe Facebook