Antoneta Ionita: Trist, dar adevărat!

Organizația mondială a sănătății a avertizat că Europa este lovită de o epidemie de rujeolă, care afectează în primul rând România și Italia, din cauza vaccinării insuficiente.
Situația rujeolei în România la data de 24.03.207 este de 3911 cazuri din care 17 decese ( 5 în Jud. Arad, 4 în Jud.Timis, 3 în Jud.Dolj, 3 în Jud. Caraș-Severin, 1 în Satu-Mare și 1 deces în București ). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 37 județe, cele mai multe în județele Caraș-Severin (853), Timiș (747), Arad (713). Brăila se află pe locul 18 cu un număr de 31 cazuri confirmate la data de 24.03.2017.
Se constată că față de o săptămână înainte când se înregistrau 3799 cazuri de rujeolă, numărul lor este în creștere, deși de la începutul anului se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani.
Și de această dată suntem dați în Europa drept exemplu negativ. Lucrurile au scăpat de sub control pentru că nu avem încă o Lege a vaccinării, stocurile de vaccinuri din schema Programului Național de vaccinare sunt insuficiente și nu există o aprovizionare constantă cu doze cât pentru necesarul tuturor cabinetelor medicilor de familie.
E trist să aflăm că în România secolului XXI se mai moare datorită acestei boli!
Datoria mea de medic este să trag un semnal de alarmă în rândul părinților să își vaccineze copiii, întrucât se pare că epidemia va fi greu de stăpânit.
Ca politician, sper că legea vaccinării va fi supusă curând dezbaterii publice și vaccinurile obligatorii vor exista tot timpul în cabinetele medicilor de familie!

Distribuie pe Facebook