Parlamentarii PNL Brăila salută respingerea OUG 13 şi aprobarea OUG 14

• mulţumiţi de rezultat, atât liberalul Vasile Varga cât şi colega sa din Camera Deputaţilor, Antoneta Ioniţă, au ţinut să anunţe, ieri, pe site-urile de socializare încheierea epopeii OUG 13, imediat după votul final din Parlament • controversata ordonanţă 13 a fost respinsă cu 291 voturi “pentru” şi trei abţineri, iar OUG 14 – aprobată cu 292 voturi “pentru” şi o abţinere • potrivit lui Varga, Guvernul Grindeanu trebuie să demisioneze în urma acestui episod, pentru a transmite un mesaj serios partenerilor externi

 

Cei doi deputaţi PNL Brăila, Antoneta Ioniţă şi Vasile Varga, s-au arătat încântaţi, ieri, după votul final dat pe tema controversatei ordonanţe 13, care a scos mii de români în stradă în ultimele săptămâni. Concret, “Ordonanţa Dragnea” a fost respinsă în Camera Deputaţilor cu 291 voturi “pentru”, trei abţineri şi o neparticipare la vot. În cazul aprobării OUG 14/2017, cea care abroga controversata OUG 13, au fost înregistrate 292 voturi “pentru”, o abţinere, iar de această dată trei parlamentari nu au participat la vot.

Precizăm că preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a lipsit de la votul dat OUG 13 şi OUG 14, în plenul Camerei Deputaţilor, iar gestul său a fost sancţionat de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan. Şefa de la Centru a liberalilor a afirmat că social-democratului i-ar fi “tremurat mânuţa dacă ar fi votat aceste două proiecte de lege”  şi a cerut încă o dată Guvernului Sorin Grindeanu să demisioneze.

Cu un mesaj asemănător a venit, ieri, şi deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, care a postat un scurt comentariu pe pagina sa personală de Facebook, pentru a reliefa că acţiunile PSD – ALDE din ultima perioadă au decredibilizat total Guvernul Grindeanu.

“Acţiunea PSD-ALDE (ce a revoltat o ţară întreagă), s-a încheiat astăzi în plen: OUG 14 – adoptată, OUG 13 – respinsă. Mişcările civice din România au arătat lumii că societatea  românească  protejează în mod ferm valorile democratice. Asta în timp ce toate acţiunile PSD-ALDE au decredibilizat total guvernul Grindeanu. Din păcate pentru el şi pentru ţară, tânărul premier foloseşte un limbaj dublu: la Bruxelles susţine că şi-a recunoscut greşeala privind emiterea OUG 13, la Bucureşti spune că motivul renunţării la OUG 13 este divizarea societăţii. Atât eu cât şi colegii din PNL considerăm că guvernul trebuie să plece, asta pentru ca România să devină un partener serios şi credibil pentru partenerii externi”, a afirmat Varga, pe pagina sa de Facebook.

 

«Respingerea OUG13 readuce în zona legislaţiei penale o stabilitate şi un echilibru necesar statului de drept»

Contactat telefonic ulterior, deputatul liberal a ţinut să mai completeze că PNL a încercat să sancţioneze politic “într-o manieră categorică”  modul în care a acţionat coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Mai mult, acesta a afirmat că “abordările sintetice şi neprofesioniste” ale modificărilor structurale aduse Codului Penal şi celui de procedură penală, alterează principiile democratice după care societatea şi statul român se ghidează, punând România într-o imensă criză de credibilitate pe plan extern.

“Din punct de vedere legislativ, aprobarea OUG 14/2017 şi respingerea OUG 13 readuce în zona legislaţiei penale  o stabilitate  şi un echilibru necesar statului de drept. Atât eu ca deputat, cât  şi PNL ne-am reafirmat susţinerea pentru lupta anticorupţie şi pentru ca instituţiile din zona sistemului judiciar să funcţioneze. Înţelegem  şi respectăm Constituţia  şi deciziile Curţii Constituţionale pentru că e normal şi firesc. Tocmai de aceea consider că este nevoie de un dialog transparent, eficient  şi nepărtinitor între toate instituţiile care au atribuţii în zona sistemului  judiciar, prin care să punem în acord toate considerentele cuprinse în deciziile Curţii Constituţionale cu prevederile legale în vigoare”, a mai precizat Varga.

 

Antoneta Ioniţă: «O zi mult aşteptată de toată lumea!»

 La rândul său, deputatul Antoneta Ioniţă a ţinut să salute încheierea episodului privind controversata “ordonanţă Dragnea”.

“Astăzi (n.r.- ieri), 21.02.2017 în plenul Camerei Deputaţilor, a fost aprobată cu un număr de 292 voturi «pentru» mult prea cunoscuta Ordonanţă de Urgenţă nr.14/2017, iar Ordonanta nr.13 a fost respinsă cu un număr de 291 voturi «pentru». O zi mult aşteptată de toată lumea!”, a afirmat Ioniţă.

Cele două proiecte de lege urmează să ajungă pe masa preşedintelui României Klaus Iohannis pentru a fi promulgate.

Distribuie pe Facebook