Vasile Varga: Aseara, la reuniunea Biroului Executiv împreună cu grupurile parlamentare ale PNL, am decis în unanimitate depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului PSD.

Aseara, la reuniunea Biroului Executiv împreună cu grupurile parlamentare ale PNL, am decis în unanimitate depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului PSD. La baza acestei decizii stau modul total dezastruos in care coaliţia PSD-ALDE conduce ţara, dar şi modul în care decidenţii acestei coaliţii au impus Ordonanța care a răvășit sistemul fiscal din România.
Practic, la momentul actual, dezvoltarea economică a României este pusă grav în pericol, Ordonanţa fiind un “atac” împotriva mediului de afaceri și a angajaților (atât din sectorul privat, cât și din sectorul public).
Indicatorii economici ne confirmă că lucrurile nu sunt atât de grozave pe cât încearcă PSD – ALDE să ne arate. Rata inflației anunțată de BNR ajunge anul acesta la 2,7% față de 0,2% la începutul anului. Este mai mult decât dublă față de 1,2%, cât promitea PSD în programul de guvernare „Îndrăznește să crezi”.
Leul a ajuns ieri, la cea mai slabă cotaţie istorică în raport cu Euro, fapt ce afectează largi categorii sociale. Ratele cresc la bănci şi sunt afectați toți cei care au contractat un credit. Totul este o consecinţă a iresponsabilității Guvernului PSD-ALDE, care a generat neîncredere prin haosul măsurilor fiscale.
În fine, îndatorarea accelerată a României ne afectează pe toți, deoarece sunt bani care trebuie returnați! Numai până în 1 septembrie 2017, datoria guvernamentală a ajuns la 333 miliarde lei.
Toate datele, dar şi realitatea de zi cu zi a românilor, ne arată că promisiunile PSD-ALDE din campania electorală de acum un an au fost o minciună. 


Deputat Vasile VARGA

Distribuie pe Facebook