Vasile Varga: Fermierii brăileni care exploatează peste 230.000 de hectare beneficiază în 2020 de apă gratuită pentru irigații

Vasile Varga: Cele 120 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă (OUAI) din județul Brăila, care totalizează exploatații de peste 233.000 de hectare, vor primi în acest an apă gratuit, în urma unei modificări a Legii apelor, decisă astăzi, în Camera Deputaților.
?Toată apa provenită din surse de suprafață și din subteran va putea fi utilizată pentru irigații, fără plata contribuției de gospodărire a apelor, pentru întreaga perioadă a stării de urgență și încă șase luni după ridicarea acesteia.
?Potrivit cifrelor oficiale, în județul Brăila există suprafețe agricole lucrate ce însumează 260.000 de hectare, dintre care 233.000 sunt irigate.
?Tot astăzi s-a decis ca avizele pentru lucrările de investiții în infrastructura de irigații să fie eliberate gratuit și într-un termen redus la jumătate față de cel existent până acum, prevederi ce vor fi aplicate tot șase luni după ridicarea stării de urgență și pe durata acesteia.
?În județul Brăila există în acest moment mai multe investiții în extinderea sau înființarea de sisteme de irigații, realizate atât de mediul privat, cât și de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).
Agricultorii au nevoie de mare sprijin, pe fondul secetei pedologice, dar și a efectelor produse de pandemia de COVID-19.

Distribuie pe Facebook