Vasile Varga: PSD a aruncat țara în haos

În mai puțin de un an de când a preluat puterea, PSD, susținut de ALDE, a reușit o contra perfomanță economică ce aruncă țara în haos și bulversează milioane de români. ”Îndrăznește să crezi”, sloganul cu care au ajuns la putere, s-a dovedit o minciună fățarnică, o monedă cu două fețe, vehiculată în spațiul public de oameni care, pentru a rămâne la putere, nu se sfiesc să manipuleze în continuare populația.

Realitatea este una tristă: milioane de  români trăiesc mai greu decât acum un an. Alimentele de bază s-au scumpit, motorina a depășit pragul de șase lei pentru un litru, euro se apropie de 4,7 lei, cu tendințe de creștere peste acest prag, dobânzile la credite au explodat, inflația a crescut de 13 ori. Însă greul abia acum urmează, iar dezastrul va căpăta proporții și mai mari odată cu primele facturi la încălzire pentru această iarnă, în condițiile în care și energia electrică și gazele s-au scumpit. Și mai îngrijorătoare este iminenta majorare a taxelor și impozitelor locale din anul 2018, ca urmare a reducerii impozitului pe venit, lucru ce va lăsa primăriile fără bani de investiții.

Guvernul pare în continuare legat la ochi și merge pe același drum al dezastrului, în ciuda semnalelor tot mai dese și mai clare exprimate de Consiliul Fiscal, de sindicate, de asociații patronale, asociații de pensionari, specialiști în economie. Nici zecile de mii de români care au ieșit în stradă în ultimele săptămăni nu par să sensibilizeze actualii guvernanți.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva actualului guvern este calea legală prin care putem determina acest guvern să plece acasă. Avem convingerea că demersului nostru i se vor alătura mulți parlamentari ale celorlalte partide. PNL a decis să nu încheie niciun acord cu PSD, dar nu este exclus ca parlamentari ai acestui partid, care mai au o fărâmă de mândrie și de onoare, să voteze moțiunea PNL.

Distribuie pe Facebook