Vasile Varga: Sper ca săptămâna aceasta să scăpăm de plata abuzivă a taxei pe apa de ploaie!

Astazi am sustinut din nou, ca deputaţii să voteze proiectul de modificare a articolului 36 din Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apă şi canalizare, astfel încât consumatorii să nu mai plătească abuziva taxă pe apa de ploaie. Plata apei de ploaie trebuie să revină strict în curtea autorităţilor locale. Această modificare legislativa va permite consiliilor locale să adopte hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, servicii ce vor fi suportate din bugetul local, în limita sumelor alocate cu această destinație. Primarii nu vor mai putea să spună că nu au cadrul legislativ pentru eliminarea acestei taxe abuzive, care a dat naștere la multe nemulțumiri.
De altfel, am inițiat acest demers legislativ având în vedere tocmai nedreptatea la care sunt supuși cetățenii de către furnizorii de servicii de apă și canalizare și de unele administrații locale. Initiațiva are la bază numeroase petiții si sesizări pe această temă și, numai la Brăila, o petiție pentru eliminarea taxei a avut suportul a peste 10.000 de oameni.
Nu sunt pe deplin mulțumit pentru modul în care va ieși această lege, pe care am dorit-o imperitivă, adică să oblige autoritatea locală să suporte taxa pe apa de ploaie, nu să dea acesteia libertatea de a alege dacă elimină taxa sau nu. De aici încolo se va vedea buna-credință a primarilor și este oricum un pas important pentru eliminarea abuzurilor furnizorilor de servicii.
Reamintesc că Proiectul a trecut de Senat la finalul lunii mai, iar Camera Deputatilor este for decizional. Cel mai probabil, la mijlocul acestei saptămâni va fi votul la Cameră pentru acest proiect legislativ

Distribuie pe Facebook