Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat astăzi, 19 septembrie, propunerea formulată de Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal pentru ca sala de ședințe a grupului de la nivelul 2 să poarte numele ‘Mircea Ionescu Quintus’.

Solicitarea PNL a fost făcută în semn de apreciere și respect pentru memoria domnului Mircea Ionescu Quintus, personalitate care a marcat istoria României din perioada interbelică și post-decembristă.

Omul politic Mircea Ionescu Quintus a fost nu doar martor ci și participant direct la multe momente cruciale din istoria României și considerăm că se cuvine să îi onorăm personalitatea cu un astfel de gest simplu, dar cu o simbolistică aparte pentru istoria parlamentarismului post-decembrist.

Putem spune că prin dispariția sa nu mai există liantul care făcea legătura între ceea ce a fost România democratică interbelică și România de astăzi, dar că, prin puterea exemplului său, toată clasa politică a fost martora unei adevărate lecții de politică. Fără încrâncenare! O politică definită prin eleganță, tact și diplomație!

Prin acest gest simbolic ne dorim să păstrăm vie memoria unui mare Român — seniorul Mircea Ionescu Quintus!

Biroul de Comunicare al Grupului Parlamentar al PNL Camera Deputaților

Distribuie pe Facebook