Cristian Bușoi: Avocatul Poporului a devenit o anexă a PSD, singurul scop al majorităţii parlamentare PSD-ALDE este ocuparea statului

Sesizarea Curţii Constituţionale de către Avocatul Poporului este o acţiune abuzivă, cu dedicaţie clară pentru liderul PSD şi asta este o încălcare flagrantă a normelor de funcţionalitate şi echilibru instituţional într-un stat democratic.

Din păcate, şi asta este cea mai gravă parte a problemei, pe fundalul deficitului de credibilitate al politicii, oamenii devin mai puţin interesaţi de principii de funcţionalitate insituţională şi mai preocupaţi de acţiunile economice care aparent produc o ameliorare a nivelului de trai, deşi sunt riscante sau nesustenabile economic.

Aşa cum este acum, legat la sediul PSD, Avocatul Poporului nu mai are nicio logică instituţională, în afară de a-i asigura o funcţie călduţă dlui Ciorbea care să-şi servească în continuare șeful – pe Liviu Dragnea.

Este cazul ca dnul Ciorbea să-și depună mandatul, pentru că nu reprezintă instituția în fruntea căruia se află, ci tocmai contrariul rolului pe care trebuie să-l aibă Avocatul Poporului.

Cu PSD care a încălecat şi Parlamentul şi Guvernul, România revine la vremurile lui Adrian Năstase, pentru cine a uitat momentele în care la sediul PSD se făcea şi se desfăcea tot ce sufla şi tot ce era de interes în România.

În acest moment, nu mai există niciun echilibru politic şi asta este cel mai un rău lucru, pe care chiar dacă românii încă nu-l percep real, îl vor simţi la un moment dat, inclusiv în viaţa de zi cu zi, pe măsura ce abuzurile şi disfuncţionalitaţile instituţionale vor continua în direcţia în care s-a început.

Până când PNL nu se reface ca forţă de Opoziţie pentru a asigura un contrabalans politic absolut necesar, excesele de putere ale PSD vor fi tot mai grave, iar ceea ce vedem zilele acestea prin transformarea Avocatului Poporului, în avocatului lui Liviu Dragnea este doar începutul procesului de ocupare a statului de către PSD.

Distribuie pe Facebook