Ludovic Orban: Romania va avea de suferit din cauza acestor iresponsabili, obsedati de distrugerea sistemului de justitie din Romania, disperati sa isi scape pielea

N-a contat opozitia puternica din societatea romaneasca. N-a contat opozitia politica din Parlament. N-a contat pozitia Comisiei Europene, pozitia Departamentului de Stat al SUA, pozitia GRECO, scrisoarea celor 12 ambasadori ai celor mai importante state din NATO si UE, decizia Comisiei de monitorizare a APCE, care a aprobat solicitarea PNL si a sesizat Comisia de la Venetia. Dragnea si Tariceanu au fortat adoptarea unui Cod Penal care serveste doar infractorilor si este impotriva cetatenilor romani corecti, cinstiti, care au respect fata de lege, pe care ii expune riscului major de a fi vicime ale infractionalitatii scapate de sub control. Romania va avea de suferit din cauza acestor iresponsabili, obsedati de distrugerea sistemului de justitie din Romania, disperati sa isi scape pielea.
Vom ataca la Curtea Constitutionala toate prevederile neconstitutionale ale acestui cod si pregatim si alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a impiedica intrarea in vigoare a acestei aberatii legislative, care risca sa transforme Romania intr- o tara incapabila sa ii pedepseasca pe infractori si sa faca dreptate celor vatamati.

Distribuie pe Facebook