Raluca Turcan: Oamenii NU au votat PSD pentru amnistiere și grațiere. Intențiile PSD sunt un atac la adresa poporului care vrea să vadă dreptate și nu decizii pentru scăparea infractorilor!

Presedintele interimar al PNL Raluca Turcan considera ca o lege a amnistiei si gratierii „data pe furis” ar reprezinta un atac la adresa poporului, „care vrea sa vada dreptate nu decizii luate pentru scaparea infractorilor”. Ea a precizat ca este „o mare diferenta” intre situatia „inumana” din penitenciare si „salvarea coruptilor”.

„In timp ce dl Dragnea pleaca in SUA, Guvernul Grindeanu – Dragnea era pregatit sa emita ordonante de urgenta pentru gratiere si pentru modificarea legislatiei penale. Atragem atentia guvernarii Dragnea ca o lege a amnistiei si gratierii data pe furis ar fi un abuz de incredere, ar fi un act de favorizare a infractorului, un atac la adresa poporului, care vrea sa vada dreptate si nu decizii pentru scaparea infractorilor”.

„Decizia de emitere a unor ordonante de urgenta ar avea multe consecinte revoltatoare pentru cetatenii romani, de exemplu ar scapa si vinovatii de la Colectiv”, a declarat Turcan.

„Romanii nu-si doresc scaparea hotilor. Daca si-ar fi dorit asa ceva, PSD ar fi trecut gratierea si amnistia in programul electoral prezentat in campania electorala. Romanii nu-si doresc nici acum o asemenea decizie si nu si-ar dori-o nici la un referendum national pe o asemenea tema”, a mai spus ea.

PNL solicita PSD „sa nu guverneze pentru cei din PSD si cei cu probleme penale, ci pt cei multi, pentru oamenii cinstiti.”

Turcan a precizat ca informatiile legate de un proiect privind amnistia si gratierea au aparut intr-o prima etapa de la cei din PSD. „Stim ca acest proiect era pregatit. Este doar o chestiune de timp, pare deja o decizie luata, imbracata public in diferite variante, de a veni pentru salvarea penalilor cu o lege privind gratierea si modificarea Codului penal”, a completat ea.

„PNL are un obiectiv prioritar: respectarea drepturilor omului. Suntem convinsi ca, in momentul de fata, in penitenciare exista incalcari ale drepturilor omului si exista conditii inumane, insa de aici si pana la salvarea coruptilor este o mare diferenta. PNL nu va deschide niciun milimetru usa pentru scaparea coruptilor, pentru scaparea oamenilor care au facut rau prin fapte de coruptie romanilor” a spus ea.

In ceea ce priveste conditiile din penitenciare, aceasta problema trebuie rezolvata prin alocarea de bani si prin construirea de noi penitenciare.

Distribuie pe Facebook